Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Rommelige chocoladetaart

4 november 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Dit glutenvrije recept is op basis van bakkoningin Nigella Lawson.

Ingrediënten
  • 150 ml olijfolie
  • 50 gram cacaopoeder
  • 125 ml kokend water
  • 2 tl vanille extract
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl Baking soda
  • Snufje zout
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • Dr. Oetker Duo glazuur choco
Bereidingwijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en beleg een ronde bakvorm van 22 – 24 cm met bakpapier.
  2. Zeef het cacaopoeder boven een kom en vermeng met het kokende water. Voeg het vanille extract toe, roer en zet daarna opzij.
  3. Neem een kleine kom en meng hierin het meel met de Baking soda en het zout.
  4. Doe de suiker, olijfolie en eieren in een grote kom en mix voor drie minuten tot er een lichte, romige massa ontstaat.
  5. Zet de mixer daarna op een lagere stand en voeg het cacao mengsel al mixende toe. Als dit goed is opgenomen kun je ook het meelmengsel toevoegen.
  6. Schraap met een spatel in de bakvorm en bak in max. 45 minuten gaar. De zijkanten moeten stevig zijn en het midden mag nog zachter aanvoelen.
  7. Laat de taart afkoelen in de vorm en maak vervolgens de zijkanten los om de taart uit de vorm te halen.
  8. Decoreer de taart zo rommelig mogelijk met de Dr. Oetker glazuur.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst), Toe & zoet

Vorig bericht: « Créme Brulee
Volgend bericht: Aubergine risotto »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.