Deze soep is uitermate geschikt om te maken op tropische dagen. Niet alleen omdat de soep in een handomdraai is gemaakt, maar vooral vanwege zijn kruidige smaken-pallet. Je waant je namelijk met deze linzensoep even in het Arabisch cultuurgebied en dat is puur genieten. Je maakt deze soep helemaal af met zelfgemaakte hummus (super easy) en Turks brood. En natuurlijk een lekker verfrissend witbiertje!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote uien, gepeld en gesnipperd
- 5 tenen knoflook, gepeld
- 2 eetl sambal
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 1 eetl paprikapoeder
- 200 gram rode linzen
- 1 flinke klont roomboter
- 3 tl komijnzaad
- 2 eetlepels uitgelekte tomatenblokjes
- Turkse yoghurt
- Granaatappel (optioneel)
- Olijfolie, zout en peper
Zo maak je de soep
- Fruit de gesnipperde ui in olijfolie in een pan met dikke bodem tot dat glazig wordt.
- Plet met een koksmes de gepelde knoflooktenen en voeg deze toe bij de ui, en bak dit even mee.
- Voeg nu 8 dl heet water uit de waterkoker bij het uienmengsel.
- Breng dit langzaam aan de kook en voeg het bouillonblokje, paprikapoeder en de linzen toe.
- Laat dit voor ruim een half uur doorkoken. Pas op voor droog koken, dreigt dit te gebeuren voeg dan nog wat extra water toe.
- Smelt vlak voor het opdienen in een apart steelpannetje de roomboter en smoor hierin het gemalen komijnzaad totdat het begint te ruiken.
- Blus dit af met de tomatenblokjes toe, en roer dit mengsel door de soep.
- Haal de soep van het vuur en pureer dit met een staafmixer tot een gladde massa.
- Serveer de soep en voeg als laatste een flinke lepel Turkse yoghurt toe.
- Eventueel garneren met granaatappel of met wat paprikapoeder of verse koriander.
Geef een reactie