Winter is feest! En rodekool is een onmisbare feestganger!
De winterse smaken doordrenkt met specerijen zijn goed te combineren met tal van andere winstere gerechten. Denk maar eens aan gestoofd konijn, stoofpeertjes, knoflook aardappelpuree of gewoon bij een eenvoudige appelmoes?
Ik kreeg dit recept toen ik tijdens mijn koksopleiding werkte in een klein Frans restaurantje. Mijn chef maakte deze rodekool standaard iedere winter als begeleiding bij al het andere winterse lekkers! Ik dus nu ook..
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rodekool, gesneden in een keukenmachine
- 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
- 3 eetlepels suiker
- 1 kaneelpijp
- 2 steranijs
- 2 kruidnagels
- Klein handje rijst
- 25 gram roomboter
- Flinke scheut witte wijnazijn
- 1 laurierblad
- 1 pot appelmoes met stukjes of zelfgemaakte appelmoes
Bereidingswijze
- Doe de rodekool met alle ingrediënten in een pan.
- Voeg bij de rodekool 1 cm water vanaf de bodem.
- Roer alles door elkaar en breng het geheel aan de kook en kook het in 25 minuten gaar.
- Roer de appelmoes erdoor heen totdat het een smeuïge structuur heeft gekregen.
- Proef de rodekool en breng het eventueel nog wat verder op smaak met kaneel en suiker.
Geef een reactie