Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Pudding met dadels

9 juli 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Pudding met dadels

[B] Door de jaren heen kijk ik zo nu en dan naar de kookkunsten van Nigella Lawson op tv en al snel had ik in de gaten dat ik haar manier van koken zo ontzettend grappig en gedurfd vind omdat zij een eigen draai geeft aan bepaalde kooktechnieken en bereidingswijzen. Ergens bewonder ik haar moed hierin… Het kookboek ‘Nigella bijt’ staat al tijden in mijn boekenkast en nog nooit had ik eruit gekookt totdat ik mijn dadels wilde verwerken in een zoet gerecht en ik bijna op de laatste bladzijde het perfecte recept hiervoor vond! Wel op zijn Nigelliaans met onorthodoxe bereidingswijze, maar houdt moed, alles komt goed (hee dat rijmt)…

Nigella bijt
Ingrediënten voor 6 a 8 personen

voor de cake:

  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1,25 DL volle melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 200 gram ontpitte, gehakte dadels

voor de saus:

  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • Ongeveer 25 gram boter in kleine klontjes
  • 5 DL water
Zo maak je de pudding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een puddingvorm met een inhoud van 1 ½ liter in met boter.
  2. Meng in een grote kom de 100 gram basterdsuiker met het zelfrijzend bakmeel.
  3. Giet de melk in een maatbeker, klop er het ei, de vanille-extract en de gesmolten boter door en giet het mengsel bij de suiker en meel, terwijl je voortdurend roer met een houten lepel.
  4. Spatel er de gehakte dadels door en doe de zaak over in de ingevette puddingvorm. Maak je geen zorgen als die niet erg vol lijkt, dat komt allemaal goed bij het bakken.
  5. Strooi er de 200 gram basterdsuiker over en leg de klontjes boter erop. Giet er het kokende water over (echt waar!) en zet de puddingvorm in de oven.
  6. Zet de klok op 45 minuten, en wacht af. Denk je dat de pudding nog 5 a 10 minuten meer tijd nodig heeft kan dat natuurlijk.
  7. De bovenkant van de pudding moet sponzig veerkrachtig zijn als hij klaar is en daaronder zijn de boter, basterdsuiker en het kokende water veranderd in een rijke kleverige saus.
  8. Nog lekkerder word deze pudding met vanilleroomijs, crème fraîche of geklopte slagroom erbij!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toe & zoet

Vorig bericht: « Zus kom je cake eten?
Volgend bericht: Petites pommes farcies »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.