Ingrediënten
- Een portie pizzadeeg
- Een portie tomatensaus
- 3 of 4 plakjes dun gesneden achterham
- Een handvol gesneden mozzarella
- 3 of 4 verse basilicumblaadjes
Bereiden
- Vorm de pizza en bestrijk deze met de tomatensaus.
- Verdeel de ham en de mozzarella over de pizza.
- Besprenkel de pizza met een dun straaltje olijfolie en bak de pizza op een hoge temperatuur in de oven (250 graden).
- Wanneer de pizza uit de oven komt, leg je de basilicumblaadjes op de pizza.
Oliekannetje van koper
Oliekannetje behoort tot een eeuwen oude pizza traditie
Pizzabakkers uit Italie gebruiken eigenlijk altijd een oliekannetje van koper. Koper en messing waren vroeger kostbare en veelgebruikte metalen in het zuiden van Italië . De oliekannetjes van koper werden gemaakt door geschoolde ambachtslieden. De binnenkant wordt afgewerkt met tin om het kannetje geschikt te maken voor gebruik bij etenswaren. De Napolitaanse vereniging van pizzabakkers (AVPN) schrijft het gebruik van een koperen oliekannetje zelfs voor aan haar leden.
Geef een reactie