Bij Bregje thuis eten ze standaard één keer in de week een huisgemaakte pizza. In de winter gaat de pizza in de elektrische oven, maar als het weer het toelaat zal Bregje de deuren weer openen van haar tuin pizzeria Marrone.
Deze pizza funghi e gorgonzola was een testpizza als gehoor op het verzoek om een pizza te bakken met champignons.
Ingrediënten
- 1 x recept Napolitaans pizzadeeg
- 1 x recept tomatensaus voor op de pizza (zie hieronder)
- 1 bakje kastanjechampignons
- Gorgonzola
Recept tomatensaus voor op de pizza
Pureer 1 blik gepelde tomaten met 1 teen knoflook. Niet koken of pruttelen, maar gelijk gebruiken.
Recept:
Pizzabodem bestrijken met tomatensaus, champignons erop en afmaken met gorgonzola en wat pizzakruiden zoals oregano. Voor een sterkere beleving heb ik er nog wat chili vlokken op gestrooid. Afmaken met wat olijfolie en verse gemalen peper.
Geef een reactie