Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Pink panna cotta

12 juni 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Pink panna cotta

[B] Ha zus,

Op de vraag hoe dit toetje genoemd moest worden, kwamen Theo en Masineke al associĆ«rend op de naam Pink Panter, dus bij deze! Ook neefje Sem wilde na zijn waterijsje dit toetje wel proberen en volgens mij vond hij het met de rest incluis mijzelf een heerlijk toetje šŸ™‚
Panna cotta aten we voor het eerst in ItaliĆ« tijdens een jaarlijks dorpsfeest waar een zwijn werd gevangen, geslacht en uren gestoofd… In grote pannen werd polenta gekookt en op smaak gebracht met lokale kruiden, pijnboompitten en teveel olijfolie. Een onvergetelijke smaakbeleving en -herinnering. Een goede afsluiting was de vanille panna cotta dus ik kon het niet laten om nog een klein beetje vanille toe te voegen!

[G]Het recept wat voor deze panna cotta heeft Bregje trouwens uit een oude ā€˜delicious’ van juli 2010

Gelatine weken
Ingrediƫnten
  • 185 ml slagroom
  • 55 gram kristalsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 625 gram verse aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 250 ml yoghurt
  • poedersuiker, voor het bestuiven
Zo ga je te werk
  1. Doe de slagroom en suiker in een pan en breng zachtjes aan de kook, roer om de suiker te laten oplossen.
  2. Week de gelatine (zie foto) in koud water tot deze zacht is. Knijp er het overtollige water uit en doe de gelatine bij de hete room, blijf roeren tot alles volledig is opgenomen.
  3. Pureer 500 gram aardbeien in een keukenmachine glad en schenk ze door een zeef om het zaad van de aardbeien te verwijderen.
  4. Roer de yoghurt door de aardbeipuree.
  5. Voeg het roommengsel toe en roer tot alles gemengd is.
  6. Stort het mengsel in een vorm, dek deze af met plasticfolie en laat tenminste 8 uur (liever een nacht) in de koelkast opstijven.
  7. Doop, om de panna cotta uit de vorm te krijgen, deze voor een paar seconde in bloed heet water en stort de panna cotta op het bord.
  8. Aanvallen!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toe & zoet

Vorig bericht: « Mangiare! – Het gezelligste radioprogramma
Volgend bericht: Surinaamse eieren »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieƫn

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciĆ«le websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. CommerciĆ«le websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustratiesĀ  Ā mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieƫn om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.