Tjah, dan heb je een peperplant in je moestuin staan, en die draagt zoveel vrucht dat je bijna niet meer weet wat je ermee aan moet. Dan is inmaken dé oplossing om de houdbaarheid te verlengen. Zo voorkom je verspilling, en bovenal zijn ingemaakte pepers erg lekker. Ingemaakte pepers kun je gebruiken als smaakmaker in Mexicaanse -of rijstgerechten, maar zijn ook lekker om door een salade heen te snijden.
ps. onderstaand recept is overgenomen uit Foodies april 2017
Ingrediënten
- 1 el komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 200 gram pepers
- 30 gram zout
- 1 liter water
- 1 boterhamzakje
Zo maak je zelf je pepers in
- Doe het komijn- en het korianderzaad in de pot. Leg de pepers erop. Los het zout op in 1 liter water. Schenk pekelvocht over de pepers totdat ze ruim onderstaan.
- Vul het boterhamzakje met het overige pekelvocht en knoop het dicht. Leg het zakje op de pepers – zo zorg je ervoor dat ze onder het pekelvocht blijven staan. Sluit de pot en laat deze voor 1.5 week fermenteren op kamertemperatuur.
- Open de pot elke dag even om de gevormde CO2 te laten ontsnappen. Bewaar de pepers na de 1.5 week in de koelkast.
Geef een reactie