Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Pepers inmaken

7 augustus 2018 By Gertrude Reageer

pepers inmaken

Tjah, dan heb je een peperplant in je moestuin staan, en die draagt zoveel vrucht dat je bijna niet meer weet wat je ermee aan moet. Dan is inmaken dé oplossing om de houdbaarheid te verlengen. Zo voorkom je verspilling, en bovenal zijn ingemaakte pepers erg lekker. Ingemaakte pepers kun je gebruiken als smaakmaker in Mexicaanse -of rijstgerechten, maar zijn ook lekker om door een salade heen te snijden.

ps. onderstaand recept is overgenomen uit Foodies april 2017 

Ingrediënten
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 200 gram pepers
  • 30 gram zout
  • 1 liter water
  • 1 boterhamzakje
Inmaken spaanse pepers
 Zo maak je zelf je pepers in
  1. Doe het komijn- en het korianderzaad in de pot. Leg de pepers erop. Los het zout op in 1 liter water. Schenk pekelvocht over de pepers totdat ze ruim onderstaan.
  2. Vul het boterhamzakje met het overige pekelvocht en knoop het dicht. Leg het zakje op de pepers – zo zorg je ervoor dat ze onder het pekelvocht blijven staan. Sluit de pot en laat deze voor 1.5 week fermenteren op kamertemperatuur.
  3. Open de pot elke dag even om de gevormde CO2 te laten ontsnappen. Bewaar de pepers na de 1.5 week in de koelkast.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst)

Vorig bericht: « Shakshuka
Volgend bericht: Ossobuco »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.