Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Pastinaaksoep

3 november 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Pastinaaksoep

Wij aten dit afgelopen zaterdag om even warm te worden aan het einde van de middag, heerlijk! Laat de herfst maar komen!

Ingrediënten
  • 3 pastinaken, geschild en in grove stukken gesneden
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • ½ eetlepel kerrie poeder
  • 1 liter water
  • 1 kippenbouillon tablet
  • Flinke scheut olie
  • Peper & zout
  • Peterselie, gehakt

Pastinaaksoep

Zo maak je de soep
  1. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en de knoflook voor enkele minuten.
  2. Voeg de pastinaak en de kerriepoeder toe, en bak dit even mee.
  3. Mocht je een fles witte wijn open hebben staan, blus dan de pastinaken hiermee af. Dat is extra lekker, maar geheel optioneel. Heb je geen wijn in huis, blus je het voorzichtig af met het water.
  4. Voeg het bouillontablet toe aan het water en breng het geheel aan de kook. Laat in zo’n 20 minuten de pastinaak langzaam garen.
  5. Pureer met een staafmixer de soep glad. Mocht de soep te dik zijn, voeg je nog wat extra water eraan toe.
  6. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  7. Maak de soep af met wat peterselie.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst), Soepen

Vorig bericht: « Rigatoni con Polettine
Volgend bericht: Het grote Sinterklaas dossier »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.