Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Pastinaak puree

16 oktober 2018 By Gertrude Reageer

Pastinaak puree

Pastinaak heeft de bijnaam van een vergeten groenten, best merkwaardig want elke keer als ik een Lidl binnenstap zie ik altijd pastinaken liggen. Er zullen vast mensen zijn die niet zo goed weten wat ze met deze redelijk onbekende groenten aan moeten in de keuken. Pastinaak is een wortel soort, die net zoals een ‘normale’ wortel kan worden bereid.  Misschien ken je hutspot wel waar je wortel en ui door de aardappelpuree wordt gemengd, het idee van pastinaak puree is nagenoeg hetzelfde. Alleen dan in plaats van wortel gebruik je pastinaak, en deze kook je gewoon met de aardappels mee.

Dus krijg je visite, en wil je eens wat anders dan gekookte aardappels of puree op tafel zetten? Kook dan eens een pastinaak mee, en pureer deze met een pureeknijper! Knolselderij overigens ook heel erg lekker!

Deze pastinaak puree serveerde ik met stoofpeertjes, geglaceerde worteltjes en een stoofje van sucade.

Pastinaak puree

Pastinaak puree voor 4 personen
  • 2 pastinaken, geschild
  • 7 aardappels, geschild en gewassen
  • 1 -2  DL volle melk
  • Klont roomboter
  • Verse nootmuskaat
  • Peper en zout

Keukengerei: Pureeknijper

Bereidingswijze
  1. Snijd de aardappels in gelijke stukken
  2. Snijd de pastinaak in dezelfde grote als de aardappels. Dit doe je omdat dan de groenten op dezelfde tijd gaar zullen zijn.
  3. Als de aardappels en de pastinaak gaar zijn, giet je ze af en laat je voor 5 minuten de deksel op de pan zodat het kan droogstomen.
  4. Knijp met een pureeknijper de aardappels en pastinaak tot puree.
  5. Voeg de melk toe totdat het een smeuïge puree is geworden.
  6. Roer als laatste de roomboter erdoorheen.
  7. Breng de pastinaak puree op smaak met peper, zout én verse nootmuskaat.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst)

Vorig bericht: « La schiacciata
Volgend bericht: Kip op bed »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.