Mr Igel vindt het elke keer maar zo koud buiten. Alsof het de zon niet lukt om op stoom te komen met haar warme stralen. De koude noorderwind neemt Mr Igel in gedachten mee naar warme en zonnige oorden. Daar aangekomen, ontspant Mr Igel bij het zien van de azuurblauwe zee, de geuren en kleuren van de natuur en de bergen energie die aan het einde van een zonnestraal liggen te lonken…
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 mooie grote aubergines
- 1 rode ui in halve ringen
- 3 tenen knoflook, geplet en in stukjes gesneden
- 1 grote eetlepel gedroogde oregano
- 1 pak passata (gezeefde tomaten) of 2 blikken gepelde tomaten
- 1 flinke eetlepel kappertjes in het zuur
- 2 eetlepels olijven
- 1 bosje platte peterselie fijngehakt
- Olijfolie om te bakken
- Zout & peper
Bereiden
- Snijdt de aubergines in dobbelsteentjes en bak deze op hoog vuur in olijfolie in een grote pan totdat ze goudbruin zijn. Voeg nu de ui en knoflook toe en fruit deze op een lagere temperatuur zo’n vijf minuten mee totdat ze hun smaak hebben afgegeven.
- Bestrooi het geheel met de oregano.
- Voeg nu de passata of tomaten uit blik toe en laat dit zo’n 15 minuten sudderen op laag vuur zodat het zuur uit de tomaten verdwenen is.
- Voeg nu de kappertjes en olijven toe en verwarm dit even mee.
- Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de peterselie erdoorheen.
- Lekker met pasta!
- En met geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
Geef een reactie