Dit gerecht is echt een voorbeeld van eenvoud en puurheid in bereiding en smaak!
En is ook het allereerste gerecht wat ik op SiciliĆ« bereidde š
Want je hebt maar een paar ingrediƫnten nodig wat genoeg is voor 2/3 personen:
- Een fles tomaten sugo met basilicum
- Een aubergine
- 300 gram pasta penne, fusilli of cavatelli
- Twee tenen verse knoflook
- Ricotta salata (gezouten ricotta) of pecorino kaas geraspt
- Olijfolie en zonnebloemolie
- Versgemalen peper en zout
Hoe maak je Pasta alla Norma?
Verhit in een koekenpan gelijke delen zonnebloemolie en olijfolie. Zorg ervoor dat je een laag hebt van zoān 1,5 cm olie. De olie moet heet zijn om te bakken dus zoān 180 graden. Om te controleren of de olie al heet genoeg is, kun je een klein stukje aubergine in de olie gooien en wanneer dit stukje begint te sissen en er belletjes ontstaan, is de olie op temperatuur. Dit is heel belangrijk want anders zuigt de aubergine de olie teveel op en dat is absoluut niet lekker!
Wanneer de olie staat op te warmen, snijd je de aubergine in grote dobbelstenen en zodra de olie op temperatuur is, doe je voorzichtig de helft van de aubergine in de olie. De aubergine frituur je als het ware en moet dus ook mooi bruin krokant gebakken worden.
Ook zet je nu een pan op het vuur met een aantal eetlepels olijfolie met twee geplette tenen knoflook die je langzaam mee verwarmt. Wanneer de knoflook heet begint te worden, verwijder je dit en doe je de tomaten sugo in de plan. Laat langzaam warm worden. Ondertussen begin je met het bakken van de aubergine!
Schep de bruine aubergine met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenrol en bak nu de volgende lading aubergine bruin en krokant. Laat dit ook weer uitlekken op keukenrol. Vergeet niet om de aubergine op smaak te brengen met zout en peper.
Kook nu de pasta in gezouten water āal denteā zodat de saus straks goed op genomen kan worden door de pasta.
Zodra de tomaten sugo warm is, voeg je de aubergine toe en warm goed door. Schep zodra de pasta gaar is, dit door de sugo en maak af met een flinke straal olijfolie.
Lekker met een flinke hoeveelheid geraspte ricotta salata of pecorino kaas en een vers blaadje basilicum!
Buon appetito!!
Geef een reactie