Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Paprika hummus

17 februari 2019 By Gertrude Reageer

paprika hummus

Dit recept van paprika hummus is een variatie op het basisrecept van hummus. Het leuke van hummus is dat je zelf eindeloos kan variëren met extra toevoegingen van smaken. Door het toevoegen van gegrilde paprika voeg eigenlijk een licht zoete smaak toe aan de enigszins sterke knoflook smaak van de basis hummus.  

Zelf aten wij deze hummus als smeersel op brood, bij een soep. Maar kan ook prima worden ingezet als saus bij een tajine gerecht, of bij een shakshuka.

Ingrediënten
  • Basis hummus
  • 2 puntpaprika’s
  • Olijfolie
  • Rasp van een kwart citroenschil
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer met een kwastje de paprika’s in.
  3. Gril de paprika’s in de oven totdat het schil zwart wordt. Dit duurt circa 15-20 minuten.
  4. Laat de paprika’s afkoelen, en verwijder het schil en de zaadlijsten.
  5. Voeg alle basis ingrediënten met de paprika’s in de foodprocessor behalve de komijn, het zout en de chili.
  6. Maal alles tot een gladde saus.
  7. Breng de hummus op smaak met zout, chili en komijn.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades, Voor bij de borrel Tags: De Arabische keuken, Vegetarisch

Vorig bericht: « Job’s jam-saus
Volgend bericht: Groene courgettesoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.