Dit recept van paprika hummus is een variatie op het basisrecept van hummus. Het leuke van hummus is dat je zelf eindeloos kan variëren met extra toevoegingen van smaken. Door het toevoegen van gegrilde paprika voeg eigenlijk een licht zoete smaak toe aan de enigszins sterke knoflook smaak van de basis hummus.
Zelf aten wij deze hummus als smeersel op brood, bij een soep. Maar kan ook prima worden ingezet als saus bij een tajine gerecht, of bij een shakshuka.
Ingrediënten
- Basis hummus
- 2 puntpaprika’s
- Olijfolie
- Rasp van een kwart citroenschil
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer met een kwastje de paprika’s in.
- Gril de paprika’s in de oven totdat het schil zwart wordt. Dit duurt circa 15-20 minuten.
- Laat de paprika’s afkoelen, en verwijder het schil en de zaadlijsten.
- Voeg alle basis ingrediënten met de paprika’s in de foodprocessor behalve de komijn, het zout en de chili.
- Maal alles tot een gladde saus.
- Breng de hummus op smaak met zout, chili en komijn.
Geef een reactie