
Een gezonde voedzame en een heerlijke taart voor als de temperatuur gaat dalen! En heb je teveel gemaakt? Koud is deze quiche de volgende dag net zo lekker!
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s
- 2 rode uien
- 6 cherry tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 pak bladerdeeg
- 1 tl oregano
- 1 klein rolletje geitenkaas
- 4 eieren, losgeklopt
- peper, zout
- 30 gram geraspte kaas

Bereidingswijze
- Steek de kachel aan en rooster de paprika’s totdat ze zwart zijn.
- Doe de geroosterde paprika’s in een schaal en dek deze af met folie. Op deze manier kan je makkelijk het velletje verwijderen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak in een pan de rode uien en knoflook voor 10 minuten aan, doe het vuur uit en zet aan de kant.
- Maak de paprika’s schoon en snijd deze in repen.
- Vermeng de rode ui met de paprikas.
- Verdeel de bladerdeeg over de vorm zodat alles is bedekt.
- Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg en vul deze met bakbonen.
- Bak de bladerdeeg voor 10 minuten voor in de oven.
- Breng de oven temperatuur terug naar 180 graden.
- Verwijder het bakpapier en vul de bodem met het paprika mengsel.
- Verdeel de tomaten.
- Giet het eiermengsel er nu overheen.
- Verdeel de geitenkaas en de rasp over de quiche.
- Bak de quiche in ongeveer 35 minuten gaar.
Geef een reactie