Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Opgezwollen pita buikjes

19 mei 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Zelf pita maken

 

Een pitabroodje is een plat broodje met een zachte kost, en is een van de oudste soorten brood omdat je geen pan nodig hebt om hem te bakken.  Daarnaast is het ook een handig broodje, je kan ze namelijk insnijden zodat er een soort zakje ontstaat, en hem vullen met van alles en nog wat. En dat biedt natuurlijk eindeloze mogelijkheden! Zoals het broodje wat ik maakte gevuld met rodekool en shoarma! Heerlijk!

Het originele recept van deze pita broodjes zijn afkomstig van de Engelse Hugh Fearnley-Whittingstall. Ik heb zelf het originele recept enigszins aangepast en het water vervangen door yoghurt met een theelepel bakpoeder.

Plat naar bol
Ingrediënten voor de pita buikjes
  • 500 gram bloem + wat extra voor het vormen van de pita’s
  • 1,5 – 2 theelepels zout
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 325 ml yoghurt
Ingrediënten voor de vulling
  • 300 gram rode kool, ragfijn gesneden
  • 500 gram shoarmavlees
  • 2 wortels, geschild en geraspt
  • ½ blikje ananas, klein gesneden
  • 100 ml mayonaise
  • 200 ml yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
Zelf pita broodjes bakken
Zo maak je de pita’s
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met de magische ovensteen.
  2. Vet een grote mengschaal in met wat olie.
  3. Vermeng alle ingrediënten. Zelf gebruikte ik een keukenmachine, maar het kan ook met de hand. Maak dan je handen nat, want het deeg is vrij plakkerig.
  4. Doe het deeg over in de ingevette mengschaal en dek het af met een schone theedoek. Laat dit voor zeker een uur rijzen op een tochtvrije warme plaats.
  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  6. Prik met je vingers in het deeg zodat het deeg weer inzakt. Verdeel het deeg in 10-12 bolletjes. Rol de bolletjes uit tot pita’s met een dikte van 5 millimeter. Leg de pita’s op de bakplaat en laat 15 minuten rijzen.
  7. Bak de pita’s gaar in 8-10 minuten.
  8. Vouw de pita’s in een theedoek en laat ze zo afkoelen. Door de stoom worden de broodjes zacht.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt Tags: Brood

Vorig bericht: « Yummy scrummy carrot cake
Volgend bericht: Recept voor alioli »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.