In mijn geval is het vaak zo dat ik er op vrijdag geen zin meer in heb om lang in de keuken te staan. Maar om het weekend in te luiden we toch iets lekkers op tafel willen toveren. Voila, ik heb daarvoor het ideale recept!
Ik maakte dit recept onlangs en stond niet langer dan 25 minuten in de keuken, heerlijk met een blond biertje erbij om het weekend in te luiden!
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram basmati rijst
- 3 cm verse gember, geschild en geraspt
- 2 stuks rode paprika, gewassen, ontpit en in brunoise gesneden
- 2 sjalotten, gepeld en gesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld
- Sap van een ½ limoen
- ½ rode peper, ontpit en in kleine stukjes gesneden
- 400 gram kippendijstukjes, gesneden
- 2 DL Kippenbouillon
- 1.5 DL kookrooms
- 4 eieren
- 60 gram ongezouten cashewnoten, in stukjes gehakt
- Olie om in te bakken
- Peper en zout
- Bladpeterselie, om te garneren
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Doe een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin het sjalotje met de gember en knoflook en Spaanse peper voor enkele minuten.
- Voeg de kip toe en bak deze mee.
- Voeg de paprika en de cashewnoten toe en fruit deze ook even mee.
- Schenk de kookroom en de bouillon erbij in de pan en breng het aan de kook. Laat dit voor zo’n 4 minuten doorkoken.
- Voeg het sap van de limoen toe.
- Proef en breng het indien nodig op smaak met peper en zout.
- Bak de eieren in een andere pan.
- Verdeel de rijst over de borden. Schep er de romige kip op en het gebakken ei en garneer het af met de bladpeterselie.
Mocht je nu wat extra groenten willen, wok er dan Paksoi of Chinese kool bij! Smakelijk en natuurlijk een fijn weekend!
Geef een reactie