Eigenlijk zou de titel van deze blog zijn: Granola van Anna van Linda. Maarja, toen stonden ineens mijn voeten op de foto en bedacht toen dat ik Ontbijtje op blote voeten leuker vond. Maar het recept is dus afkomstig van Linda, een vriendin van Anna. Die vertelde toen ze bij ons op bezoek was dat ze nog ‘eventjes’ een Granola moest maken. Want deze was niet alleen superlekker maar ook nog eens gezond én zonder koolhydraten! Dus dik zal je er niet van worden!
Daar wilden we natuurlijk wel het recept van! Zodoende maken we nog af en toe deze granola als we het brood-ontbijt weer even zat zijn. Vanmorgen dus.
Wat heb je nodig:
- 250 gram havervlokken
- 100 gram Amandelen, gehakt (noten en zaden koop ik zelf bij de Turkse winkel, dit scheelt aanzienlijk in de portemonnee)
- 75 gram walnoten, gehakt
- 75 gram pompoenpitten
- 3 el gebroken lijnzaad
- 1 el kaneel
- 4 el ahornsiroop (gewoon in de supermarkt verkrijgbaar)
- Snuf zout
Zo maak je de granola:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng alle ingrediënten door elkaar, en voeg als laatste de ahornsiroop toe.
- Verspreid het mengsel op een bakplaat met bakpapier.
- Zet de granola voor 16-18 minuten in de oven.
- Laat de granola afkoelen, en bewaar het in een luchtdichte pot!
- Lekker yoghurt en met een verse bak koffie!
Geef een reactie