Deze nieuwjaars pudding is een variant op de traditionele Engelse Bread & Butter pudding. Het is een geweldige manier om overgebleven brood, muffins, croissants óf natuurlijk oliebollen te hergebruiken. Je kan de pudding naar eigen smaak maken met toevoegingen van een jam, gedroogde krenten en van specerijen.
Zo maak je in ieder geval een feestelijke en verrukkelijke start van het nieuwe jaar!
Ingrediënten
- Oliebollen (leftovers), in vieren gesneden.
- 25 gram roomboter, in kleine blokjes gesneden.
- 100 gram gedroogde abrikozen (geweld in thee of lauw water)
- Olie om in te vetten
- 4 DL room
- 4 eieren
- Flinke scheut vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Beboter het bakblik met olie. Kreukel een bakpapiertje in elkaar en bekleed een springvorm met het bakpapier.
- Bekleed de bodem van de springvorm in met de oliebollen. Doe het op zo’n manier dat de gehele bodem is bedekt.
- Verdeel de boter en de abrikozen over de oliebollen.
- Doe de room in een schaal en doe hier de eieren bij. Roer dit goed door elkaar tot een egale massa.
- Giet het eiermengsel over de oliebollen.
- Zet de springvorm in de oven en bak de pudding in 1.5 uur gaar.
Geef een reactie