Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Minestronesoep

4 september 2018 By Gertrude Reageer

Minestronesoep

Heeft u net zoals ik een moestuin en weet u niet wat u aan moet de hoeveelheid groenten? Maak dan eens een minestronesoep! In een minestronesoep kunnen vrijwel alle soorten groenten worden verwerkt. Als het wat hardere groenten soorten zijn, kookt u ze gewoon wat langer, en de zachtere restjes wat korter. Kortom een Italiaanse pizza in de vorm van een soep!

Palmkool uit Gertrudes tuin

Ingrediënten voor een pan soep:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 6 verse tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 Liter water
  • 1 Kippenbouillonblokje
  • 250 gram mini pasta naar keuze (Ik gebruikte Cavatelli)
  • 1 blik cannellini bonen
  • Peper en zout
  • Tabasco
  • Parmezaanse kaas om erover te raspen

500- 750 gram restjes verse groente naar keuze, ik gebruikte:
Palmkoolm Rode paprika, courgette, pastinaak, Chinese kool en wilde spinazie.

Zo bereid u de soep
  1. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de uitjes glazig tot lichtbruin.
  2. Die op het laatst de knoflook erbij.
  3. Voeg dan eerst alle groenten toe die even moeten garen, zoals de courgette, paprika en pastinaak. Bak ze even mee en giet de gesneden tomaten en de tomatenblokjes op sap erbij.
  4. Laat een minuut of 5 de groenten bakken en giet dan het warme water en het bouillonblokje en de pasta erop.
  5. Laat de soep op zacht vuur zo’n 10 – 12 minuten met een deksel schuin op de pan koken.
  6. Die dan de kleinere en bladgroenten erbij.
  7. Prak met een vork grof in de pot cannellini bonen, zodat ze een beetje gepureerd zijn, maar sommige nog wel zijn.
  8. Doe ze bij de soep.
  9. Laat de soep nog even heet worden en iets indikken.
  10. Op smaak brengen met peper, zout en een paar druppeltjes tabasco.
  11. Rasp de Parmezaanse kaas over de soep nadat deze is ingeschonken.

 

Categorie: Hoofdgerechten, Lughnasadh (herfst), Soepen Tags: De Italiaanse keuken

Vorig bericht: « Suikerbuikjes
Volgend bericht: crostata ai peperoni – paprikataart »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.