Heeft u net zoals ik een moestuin en weet u niet wat u aan moet de hoeveelheid groenten? Maak dan eens een minestronesoep! In een minestronesoep kunnen vrijwel alle soorten groenten worden verwerkt. Als het wat hardere groenten soorten zijn, kookt u ze gewoon wat langer, en de zachtere restjes wat korter. Kortom een Italiaanse pizza in de vorm van een soep!
Ingrediënten voor een pan soep:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 6 verse tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 Liter water
- 1 Kippenbouillonblokje
- 250 gram mini pasta naar keuze (Ik gebruikte Cavatelli)
- 1 blik cannellini bonen
- Peper en zout
- Tabasco
- Parmezaanse kaas om erover te raspen
500- 750 gram restjes verse groente naar keuze, ik gebruikte:
Palmkoolm Rode paprika, courgette, pastinaak, Chinese kool en wilde spinazie.
Zo bereid u de soep
- Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de uitjes glazig tot lichtbruin.
- Die op het laatst de knoflook erbij.
- Voeg dan eerst alle groenten toe die even moeten garen, zoals de courgette, paprika en pastinaak. Bak ze even mee en giet de gesneden tomaten en de tomatenblokjes op sap erbij.
- Laat een minuut of 5 de groenten bakken en giet dan het warme water en het bouillonblokje en de pasta erop.
- Laat de soep op zacht vuur zo’n 10 – 12 minuten met een deksel schuin op de pan koken.
- Die dan de kleinere en bladgroenten erbij.
- Prak met een vork grof in de pot cannellini bonen, zodat ze een beetje gepureerd zijn, maar sommige nog wel zijn.
- Doe ze bij de soep.
- Laat de soep nog even heet worden en iets indikken.
- Op smaak brengen met peper, zout en een paar druppeltjes tabasco.
- Rasp de Parmezaanse kaas over de soep nadat deze is ingeschonken.
Geef een reactie