Hoewel ik het kookboek van Tessa Kiros aan de buurvrouw cadeau had gedaan, bleef ik benieuwd naar de inhoud of eigenlijk was ik opzoek naar inspiratie… En ik vond een makkelijk maandaggerecht met polenta! Polenta betekent vooral veel roeren op laag vuur. Ik bracht de polenta op smaak met 50 gram geraspte kaas, twee eetlepels olijfolie en wat gedroogde oregano. Op smaak gebracht met versgemalen peper en daarbij serveerde ik een fris knapperige salade van ijsbergsla.
Ingrediënten
- 50 gram langzaam kokende polenta
- 0.5 liter groentebouillon
- 60 gram pancetta, gehakt
- 60 gram varkensspek, gehakt
- 6 varkenssaucijsjes
- 1 kleine ui, in schijfjes
- 250 ml witte wijn
- Polenta
- 50 gram Parmezaan, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
Zo ga je te werk
- Bak de pancetta met het varkensspek in een droge koekenpan tot er wat vet uit loopt en voeg daarna de saucijsjes toe en bak deze tot ze goudkleurig zijn.
- Haal de pancetta en spek uit de pan, en fruit in hetzelfde vet de ui totdat deze zacht is geworden. Het kan zijn dat ze saucijsjes nog niet helemaal bruin zijn, geen paniek dat komt later.
- Doe de spek en pancetta weer terug bij het ui en bak dit nog een paar minuten mee.
- Voeg de wijn toe en laat het voor een klein half uurtje zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Bereid de polenta zoals staat aangegeven op de verpakking. Breng de polenta op smaak met de kaas, olijfolie en de gedroogde oregano.
- Leg een saucijsje op elk bord en doe er wat polenta op met de saus vanuit de sausijsjes pan.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Geïnspireerd? Bestel hier jouw exemplaar
Geef een reactie