Ik ben dol op tajinegerechten. Zeker als het buiten koud is en zo het huis zich kan opwarmen met heerlijke kruidige geuren! Je hebt natuurlijk als speciale uitrusting wel een tajine nodig! Wij aten deze verrukkelijke vleespot met een frisse salade van ijsbergsla, hummus en couscous !
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram lamsschouder (eventueel met bot)
- 2 el olijfolie
- 1 el kurkumapoeder
- 1 el gemberpoeder
- 1 el ras el hanout
- peper en zout
- 2 uien, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- 200 gram artisjokharten (pot)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een tajine op laag vuur.
Wrijf het vlees in met kurkumapoeder, het gemberpoeder, het komijnpoeder, de
ras el hanout, zout en peper. Braad het vlees op hoog vuur in de tajine rondom
bruin. - Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees en
fruit deze voor 2 minuten mee. - Voeg de tomaat en peterselie toe aan het vlees.
Voeg een scheutje water toe en stoof het met de deksel op de tajine op laag
vuur voor 2 uur jaar. - Verwijder voor het opdienen de eventuele vetrand
en het bot en pluk het vlees. - Snijd de
artisjokharten in plakjes en voeg deze net voor het opdienen toe.
Ps. Ook in de ban van de magische smaken uit de Arabische wereld? Lees dan eens het 1001 nacht dossier!
Geef een reactie