Van 1 – 30 november 2018 is het Nederland Leest. Ter gelegenheid daarvan hebben wij samen met bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom een thema-boekje samengesteld voor een gezellig winters avondje. Dit boekje met een 5-tal recepten heet De bieb kookt over en wordt in de maand november cadeau gedaan in de bibliotheek. Natuurlijk zijn alle recepten na te lezen op onze blog.
Ingrediënten
- 2 pakjes ongezouten roomboter
- 1/2 bos peterselie, fijngehakt
- 1/2 bos bieslook, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 tl Worchestersaus
- paar druppels tabasco
- peper & zout
- Snufje paprikapoeder
Zo maak je de kruidenboter
- Laat de roomboter op kamertemperatuur zacht worden.
- Volg de instructie zoals Mr.Igel voorleest, bovenaan de pagina.
- Voeg de bieslook, peterselie en knoflook toe aan de luchtige boter en vermeng deze goed.
- Breng de kruidenboter op smaak met de Worchestersaus, tabasco, peper en zout en paprikapoeder.
Tip:
Heb je te veel kruidenboter gemaakt, dan kan je dit heel gemakkelijk invriezen. Rol dan de boter in plasticfolie in de vorm van een worst, en vries deze dan zo in. Zo kan je het heel gemakkelijk stukjes van af snijden als je kruidenboter nodig hebt!
Geef een reactie