Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Kokoskoekjes met havermout

10 februari 2021 By Uit Bregje's keuken Reageer

Al knabbelt bedenkt Mr Igel dat oma Igel liever een bonbon bij de thee snoepte, maar deze theekoekjes zijn makkelijk om te maken en iets gezonder dan chocolade’

Onze oma had het theeservies van Royal Albert. Of ze dit servies veel gebruikte durf ik niet te zeggen. Wat ik me wel herinner is dat we heel voorzichtig moesten doen als het servies op tafel kwam.  Bregje heeft dit theeservies van oma geërfd en besloot om theekoekjes te bakken die ze vernoemde naar mijn oma: Leef langetjes!

Leef langetjes zijn groot uitgevallen kokoskoekjes, omdat onze oma ontzettend van snoepen hield!

Ingrediënten voor 48 kokoskoekjes
  • 80 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ei
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 75 gram gemalen kokos
  • 75 gram havervlokken
  • 75 gram bloem
  • 0.5 theelepel zout
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediënten in een kom samen tot een bal die niet meer aan je vingers blijft kleven. Gebeurd dit toch, voeg er dan wat extra bloem toe.
  2. Vet een bakplaat in en verwarm de oven op 175 graden.
  3. Draai van het deeg balletjes ter grootte van een flinke knikker en leg deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
  4. Druk deze aan met een vork.
  5. Bak de kokoskoekjes in zo’n 15 minuten gaar en goudbruin.
  6. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toe & zoet

Vorig bericht: « Kleine Berta’s
Volgend bericht: Pizza funghi e gorgonzola »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.