Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Kip van Jansje

14 augustus 2018 By Gertrude 1 Reactie

Kip van Jansje

Dit recept maakte ik tijdens een weekendje toen ik op bezoek was bij mijn ouders op de Jansje. Voor alle duidelijkheid, Jansje is de naam van hun boot. Niet alleen mijn ouders aten mee maar ook mijn broer Theo, en tijdens eten hoorde ik ze zeggen: Lekker Gertru.  Genoeg reden om dus om het kombuis brouwsel te delen.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 3 kipfilets
  • 1 droge worst
  • Flinke lepel roomboter
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • Plens rode wijn
  • 2 tomaten, gesneden
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 dl water
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 1 bos wortels, geraspt en in halvemaantjes gesneden
  • 2 preien, gewassen en fijngesneden.
  • Allesbinder
  • Rijst

Het kombuis Jansje

Zo maak je de kip van Jansje
  1. Snijd de kip in stukjes
  2. Doe de boter in de pan, en bak de kip goudbruin.
  3. Voeg de worst, ui en knoflook toe, en bak dit even mee.
  4. Blus het geheel af met een goed gevuld glas rode wijn.
  5. Voeg de tomaat, rozemarijn het water en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat het prutje voor een klein uurtje zachtjes pruttelen.
  7. Kook in de tussentijd de rijst gaar, zoals wellicht staat aangegeven op de verpakking.
  8. Voeg 10 minuten voor het opdienen de wortel en de prei toe, en kook dit even mee.
  9. Proef en breng het geheel op smaak met peper en zout naar eigen inzicht.
  10. Bind net op het opdienen de saus af met allesbinder of een roux wat misschien nog in de koelkast ligt.

Ps. Ik heb helaas geen foto gemaakt van het gerecht, omdat ik niet had gedacht dat het zo lekker zou zijn…

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Vork koekjes
Volgend bericht: Paprikasoep »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gert zegt

    14 augustus 2018 om 09:59

    Het smaakte heerlijk.?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.