Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Kerstkoekjes

12 december 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Kerstkoekjes

Ken die je gingerbread men? Zeker nu in deze korstige periode zie je overal volop recepten hiervan verschijnen. Afijn, het leek Bregje ook leuk om zo’n figuur te bakken dus ze bestelde haar vorm in China. Maarja.. China is niet naar de deur dus ondertussen dat ze wacht op de bakvorm testte ze alvast het deeg uit. Je natuurlijk honderd en een vormpjes maken er worden zelfs hele huizen gebouwd met dit deegje.

Zie je dat Mr Igel aangekomen is? Hij heeft een genoeg reserves voor een lange en koude winter. Het is namelijk bijna Kerst en Mr Igel haast zich huiswaarts waar heerlijke kerstkoekjes gebakken worden! Hij in alle haast zelfs zijn rode laarsjes vergeten maar op blote pootjes rent hij door het winterse landschap…

Ingrediënten voor 25 – 30 stuks
  • 210 gram bloem
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagels
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • Snuf zout
  • 85 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 90 gram rietsuiker
  • 1 eidooier
  • 50 gram melasse
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de bloem met de gember, kaneel, baking soda, kruidnagels, nootmuskaat en het zout in een beslagkom en meng alles goed door elkaar.
  3. Doe de boter in een andere kom en roer dit tot een romig geheel.
  4. Voeg vervolgens de suiker toe en roer dit nog 2 minuten door.
  5. Roer de eidooier en de melasse erdoor.
  6. Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe en meng alles tot een mooie gladde deeg.
  7. Laat het deeg voor tenminste 2 uur rusten op een koele plek. (Laat je het langer rusten zal de smaak alleen maar beter worden.)
  8. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
  9. Rol het deeg op het met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 3mm dik, en steek hier de sterren uit en verdeel deze over de bakplaat.
  10. Bak de koekjes in zo’n 8-12 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Categorie: Samhain (winter), Toe & zoet Tags: Kerst

Vorig bericht: « Sambal goreng van ei
Volgend bericht: Duivelse kip »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.