Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Kerstboom kransjes

21 december 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Kerstboom kransjes Mr Igel
Fluitend is Mr Igel onderweg naar huis met zijn kerstboom die hij zal versieren met kerstkransjes met mooie rode lintjes. Welk lied zou hij fluiten?
Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks
  • 300 gram bloem
  • 200 gram zachte roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • Snuf zout
Voor de garnering
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 75 gram kristalsuiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de boter, basterdsuiker, melk en zout in een kom. Rasp de schil van de citroen erboven en meng het door elkaar.
  3. Voeg door een zeef de bloem en bakpoeder toe en kneed het erdoor.
  4. Laat het deeg in folie voor 1 uur rusten op een koele plaats.
  5. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 mm.
  6. Steek er rondjes uit en maak er met een appelboor een gat in het midden.
  7. Kwast de koekjes in met een losgeklopt ei, en doop ze door het amandelschaafsel en vervolgens in de kristalsuiker. (Niet andersom anders blijft het niet plakken)
  8. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toe & zoet

Vorig bericht: « Spaghetti con le zucchine
Volgend bericht: Foe joeng hay met gembersaus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.