Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks
- 300 gram bloem
- 200 gram zachte roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 eetlepel melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Geraspte schil van een halve citroen
- Snuf zout
Voor de garnering
- 1 losgeklopt ei
- 100 gram amandelschaafsel
- 75 gram kristalsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de boter, basterdsuiker, melk en zout in een kom. Rasp de schil van de citroen erboven en meng het door elkaar.
- Voeg door een zeef de bloem en bakpoeder toe en kneed het erdoor.
- Laat het deeg in folie voor 1 uur rusten op een koele plaats.
- Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 mm.
- Steek er rondjes uit en maak er met een appelboor een gat in het midden.
- Kwast de koekjes in met een losgeklopt ei, en doop ze door het amandelschaafsel en vervolgens in de kristalsuiker. (Niet andersom anders blijft het niet plakken)
- Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
Geef een reactie