De taalles van Mr Igel gaat gewoon verder en met zijn blauwe Piaggio rijdt Mr Igel door het mooie Italiaanse landschap. Vandaag heeft hij prosciutto en wijn in zijn laadruimte want deze salade is het lekkerste met een goed glas wijn!
Italiaanse salade
Wij eten graag verschillende salades bij onze maaltijden. Ook in deze salade heb ik gebruik gemaakt van Italiaanse anti pasti vleeswaren, heerlijk!
Ingrediënten
- Een zak rucola sla
- Rijpe en zoete tomaten in kwarten gesneden
- Een handje geroosterde pijnboompitten
- Geschaafde Parmezaanse kaas
- Per persoon zo’n twee plakken prosciutto (Italiaanse gedroogde ham van een varken wat een goed leven heeft gehad)
- Een dressing van olijfolie, citroen, tijm, knoflook, mosterd en honing
Hoe maak je deze salade?
- Begin met het maken van de dressing: meng vier delen olijfolie met een deel verse citroensap tot een romig geheel. Voeg een halve theelepel mosterd toe en een eetlepel honing. Voeg daarna een theelepel knoflookpoeder en gedroogde of verse tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet apart.
- Rooster in een droge koekenpan het handje pijnboompitten en laat afkoelen.
- Schik op een mooie schaal de rucola verdeel de tomaten over de sla.
- Verdeel of schenk de dressing over de salade en hussel dit een beetje door elkaar.
- Drapeer de plakken prosciutto over de rucola met tomaten.
- Strooi de pijnboompitten over de salade en maak het af met de geschaafde Parmezaanse kaas.
Buon appetito!
Geef een reactie