In het kleine restaurantje van Mr Igel staat vandaag iets nieuws op de kaart. Italiaanse woorden zijn her en der te vinden tussen de gerechten die hij serveert aan zijn gezellig gedekte tafel. Echt smakelijk zijn ze nog niet, maar het begin is er vindt hijzelf. Maar met een hapje salade proeft hij een vleug Italië en dat smaakt naar meer…
Het is inmiddels een trend geworden om minder vlees te eten en om toch zo nu en dan te genieten van wat vlees, is het gebruiken van Italiaanse vleeswaren in een salade een heerlijke afwisseling tussen al het groen 😉
Ingrediënten
- Een zak rucola
- Zo’n 6 zoete rijpe tomaten in plakjes gesneden
- Buffelmozzarella
- Verse pesto
- Coppa di Parma of andere Italiaanse vleeswaren die een goed leven hebben gehad
- Olijfolie
- Versgemalen peper
Bereiding
Pak een mooie platte schaal om de salade te presenteren. Schik de rucola op de schaal en verdeel de tomaten over de rucola. Scheur vervolgens de mozzarella in stukjes en verdeel over de rucola en tomaten. Verdeel de Coppa over de salade en druppel de pesto rijkelijk over de salade. Maak nog even af met een straal goede olijfolie en versgemalen peper.
Geef een reactie