Je zou linzen niet zo snel bedenken in de Italiaanse keuken. Juist door de combinatie met de Italiaanse kruiden en de Parmezaan heeft dit gerecht duidelijk de karakteristieke smaak van Italië in zich. Dat is de verassing!
Daarnaast is de bereiding eenvoudig en snel en is het een ideaal gerecht om te eten op een warme zomerse dag. En het nog vegetarisch ook, wat wil een mens nog meer?
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote aubergines
- 400 gram linzen, gewassen
- olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 takjes tijm, vers
- 2 takjes rozemarijn, vers en fijngehakt
- 1 bakje kastanjechampignons, in stukjes gesneden
- 1 pakje houdbare slagroom
- 3 takjes peterselie, fijngesneden
- handje verse basilicum
- 75 gram Parmezaan, geraspt
Bereidingswijze
- Leg de aubergines op het gasfornuis en rooster ze in zo’n 20 minuten gaar. Keer de aubergines om de 5 minuten, zodat ze rondom helemaal garen.
- Breng water aan de kook en kook de linzen in zo’n 15-20 minuten gaar.
- Doe een bakpan een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de uien.
- Voeg de knoflook, kastanjechampignons, rozemarijn en tijm toe en fruit deze even mee.
- Breng het op smaak met wat peper en zout.
- Als de linzen gaar zijn, giet je ze af en voeg ze toe aan het champignon-ui mengsel.
- Giet de room erbij, breng het aan de kook en voeg de peterselie en basilicum toe.
- Rasp tot slot de Parmezaan over de linzen schotel.
- Halveer de gare aubergines. Serveer de linzen in diepe borden, en verdeel de aubergines over de borden.
Geef een reactie