Mr Igel heeft het voorjaar in zijn bol. Hoewel hij alleen een nachthemd als kledingstuk heeft , hangt hij zijn laarzen er maar bij Verra la Primavera = De lente komt!
De officiële naam van dit gerecht is Kip ‘al potacchio’. De naam ‘al potacchio’ wordt gebruikt voor gerechten uit de Marche die worden bereid met rozemarijn, knoflook en witte wijn. Een taditionele potacchio is doordrongen van rozemarijn. Hoe verser en geuriger de rozemarijn die wordt gebruikt, hoe beter. Wees niet bang om er flink wat van te gebruiken. Vis en ander vlees wordt in de Marche ook ‘al potacchio’ bereid, volgens precies hetzelfde recept, en ook wel met extra veel knoflook.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 100 ml olijfolie
- 1kg kippenpootjes
- 1 el tomatenpuree
- 300 ml droge witte wijn
- 4 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan, bestrooi de kip met peper en zout, en bak de kip in een paar minuten bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten op een laag vuur mee. Zet het vuur iets hoger. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en bak 2 minuten mee.
- Voeg de wijn toe.
- Stoof de kip met een deksel op de pan, op een laag vuur gaar. Voeg af en toe een scheutje warm water toe.
- Voeg de takjes rozemarijn halverwege de bereiding toe.
- Verdeel de kip over de borden en schep er wat van het stoofvocht over.
Geef een reactie