Ingrediënten
- Een flinke tak verse rozemarijn, heel fijn gehakt
- Per persoon een kippenbout
- 2 tenen knoflook, geplet
- 250 gram zoete blauwe pitloze druiven
- Olijfolie
- Peper & zout
- 125 gram polenta
- 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
- Verwarm in een pan de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de rozemarijn toe en leg de kip op hun vel in de pan met rozemarijn. Bak totdat de kip bruin is aan beide kanten en kruidt ze met peper en zout.
- Voeg nu de geplette knoflook en druiven aan de kip met rozemarijn toe en laat dit met de deksel op de pan een half uurtje zachtjes stoven.
- Draai de kippenbouten zo nu en dan om. Het vet en andere vleessappen zullen zich vermengen met de knoflook en de druivensap waardoor een heerlijk hartig zoete saus ontstaat.
- Bereid ondertussen de polenta volgens de verpakking. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en breng verder op smaak met wat olijfolie, peper en zout.
- Lekker met gestoomde witlof!
Korte beschrijving bij dit recept
Mr Igel danst in zijn keukentje na het maken van dit gerecht. Gustoso!
Geef een reactie