Ingrediënten:
- 4 porties a 150 gram vers (of uit de diepvries) stevig witvis zoals kabeljauw of aan het einde van de maand koolvis. Als je vis uit de diepvries neemt, laat het dan eerst ontdooien. Dat scheelt ook weer oventijd.
- 25 gram boter
- 30 gram bloem
- ½ gesnipperd uitje
- ½ tablet visbouillon
- 300 ml melk
- 2 eetlepels zelfgemaakte pesto
- zongedroogde tomaten
- Italiaans broodkruim
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de boter in de pan smelten.
- Fruit het uitje in de gesmolten boter.
- Als het uitje glazende is, voeg je de bloem toe.
- Laat de bloem voor 1 minuutje in de pan even garen.
- Roer in kleine fases de melk door de saus. Telkens als deze weer gaat koken, voeg je een beetje melk toe.
- Doe het bouillonblokje in de saus, en los dit op.
- Roer de pesto naar smaak door de bechamelsaus heen.
- Maak de saus op smaak met peper en zout.
- Pak een ovenstaal en leg daar de visjes in.
- Giet dan voorzichtig de saus over de visjes heen.
- Bouw een mooi dakje van zongedroogde tomaten en het kruim.
- Bak het voor 30 minuten in de oven goudbruin.
Geef een reactie