Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Indonesische nasi goreng

28 februari 2020 By Gertrude Reageer

Indonesische nasi

Zelf vind ik dit recept een van de lekkerste nasi recepten! Het is eenvoudig te maken, zeer smakelijk én goed te combineren met bijvoorbeeld een Indonesisch kip gerecht. Let wel op, in het recept gaat best een hoeveelheid trassi . Mocht je gevoelig zijn voor geurtjes kan dit nogal sterk of ruiken. Afijn, neem maar van mij aan, het is de moeite waard!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 300 gram basmati rijst, bij voorkeur een dag eerder gekookt
  • 2 grote sjalotten, gepeld
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 2 rode pepers, ontpit
  • 1 cm laos, geschild
  • 1 stukje trassi ter grootte van 1 cm2
  • 1 eetlepel water
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 lente uien, in dunne ringetjes gesneden
  • 7 eieren
  • Zout & Peper
  • Arachideolie
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst in een rijstkoker of zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat de rijst geheel afkoelen.
  2. Doe de sjalotten, knoflook, trassi, water, Spaanse pepers en laos in een keukenmachine en blender deze fijn.
  3. Kluts 3 eieren. Zet een pan op hoog vuur met daarin wat olie en wanneer de olie naar het midden van de pan gaat, doe je het eimengsel erbij. Met een spatel roer je de eieren tot kleine luchtige stukjes. (zie foto).
  4. In een andere pan verwarm de wat olie en daarin fruit al roerende voor 5 minuten het mengsel vanuit de keukenmachine. Nu kan het enigszins gaan ruiken in de keuken, dat komt door de trassi.
  5. Voeg de rijst toe en meng dit.
  6. Breng de nasi op smaak met de ketjap, peper en zout.
  7. Bak vier spiegeleieren en serveer deze bij de nasi.
  8. Garneer tot slot af met de lente-uien!

Wil je de nasi nog lekkerder maken? Serveer er dan sambal oelek, satésaus, gedroogde uitjes en augurken bij.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten Tags: De Oosterse keuken

Vorig bericht: « Geboortekaartje
Volgend bericht: Gnocchi met tomaten en balsamico »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.