Op de eerste winterse lentedag stak Mr Igel opgetogen zijn neus om de hoek van de achterdeur. “Wat is de lucht vandaag mooi blauw en wat drijven de witte wolken langzaam in de blauwe luchtzee”… “Blauw en wit, ik wil dat ik ergens op zit” rijmt Mr Igel al dromend naar boven. Mr Igel schuift langzaam naar buiten en schut zijn stekels in de frisse lucht. Achterop het tuinhekje zitten drie duiven Ka El & El te discussiëren over de route die vandaag gevlogen gaat worden. “Vandaag staat er weinig wind dus laten we de korte opstijgbaan nemen” stelt El voor. “O ja en dan nemen we de route langs de boomtoppen van de bosrand” kwettert Ka. “En als we dan de lange landingsbaan nemen via het oosten, dan hebben een lichte tegenwind die perfect is om te landen” koert Em. “Mr Igel, vlieg je mee”? Vliegen is fijn, maar Ka, El en Em zullen toch ook moeten nadenken over de vervuiling van het vliegverkeer…
Ingrediënten
- 1 x recept van breekbrood
- 2 rode uien, gepeld en in ringen gesneden
- Boter
- Geraspte kaas
Zo maak je het brood
- Bereid het breekbrood tot en met stap 7.
- Fruit in wat de uien voor zo’n 4 minuten.
- Beleg de bovenkant met het ui.
- Bestrooi het brood met kaas.
- Bak het brood in 20 minuten gaar, in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Combineer dit brood met bijvoorbeeld en zelfgemaakte pesto, een courgette soep of uiensoep. Óf presenteer dit brood af als borrelhapje; en beleg dan het brood met ansjovis, kappertjes en een hard schimmelkaasje zoals Stilton.
Geef een reactie