Sinds mijn zus Bregje dit recept op gaf heb ik deze uitdeel koekjes diverse keren gebakken. Simpel vanwege dat ze makkelijk en snel zijn te maken en enorm lekker zijn. En heb je wat over van het deeg, kan je dit afgedekt drie dagen bewaren in de koelkast. Ga je het verder afbakken? Laat dan het beslag eerst op kamertemperatuur komen anders krijg je het nooit op de bakplaat.
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 125 gram poedersuiker
- 1 theelepel Zeeuwse of Friese stroop
- 1 theelepel Baking soda
- 1 theelepel kokend water
- 125 gram havermout vlokken
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakplaat in.
- Doe de boter, suiker, stroop, baking soda en water in een grote pan en laat dit smelten.
- Neem de pan van het vuur, en voeg de havermout en het zelfrijzend bakmeel toe. Roer totdat het goed vermengd is.
- Plaats de ballen ter grootte van een theelepel op de voorbereide bakplaat. Laat hiertussen genoeg ruimte om ze uit te laten lopen.
- Bak de logeerkoeken in zo’n 10-15 minuten gaar en laat ze af koelen op een rooster.
Tip: Bewaar de Havermout koekjes in een gezellig blikje!
Geef een reactie