Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Groene courgettesoep

18 februari 2019 By Gertrude Reageer

groene courgettesoep

Vorige week zag ik op de tafel bij mijn schoonouders het gratis receptenboekje van de postcodeloterij liggen, ditmaal van Yotam Ottolenghi. Eerder verschenen in dezelfde reeks al de uitgaven van Jamie Oliver en Yvette van Boven.  Hoewel ik al diverse kookboeken van hun in bezit heb leek mij zo’n kleine uitgave overbodig. Maar van Ottolenghi heb ik nog geen boek, vandaar mijn interesse. En daarnaast moet ik toegeven dat de laatste tijd zijn naam wel erg veel valt. Zo was hij oa te horen in de laatste uitzending van Mangiare! en was hij zelfs te gast bij Jinek afgelopen week.  

Ottolenghi zou namelijk voor een verschuiving zorgen in de culinaire wereld. Door zijn joodse afkomst leert met name Nederlanders een de Arabische manier van koken, alleen dan op zijn Ottolenghi’s; met heel veel ingrediënten!

Ik vond dus in dat boekje een recept van courgettesoep. Hoewel ik de ingrediënten alleen heb doorgelezen, maakte ik gisteren naar aanleiding van dat boekje mijn versie van de courgettesoep. Alleen dan met een Franse slag, want daar liggen mijn (kook)roots…

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter water
  • 50 gram feta
  • 2 DL slagroom
  • Flinke scheut brandy
  • 1 kippenbouillon
  • 2 handjes doperwten (diepvries)
  • Schil van een citroen
Paprika hummus
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olie in een grote pan en fruit daarin
    de ui en knoflook.
  2. Zet het vuur iets hoger, en voeg de courgette
    toe.
  3. Laat de courgette iets bruinen, blus het dan af
    met een flinke scheut brandy.
  4. Laat de alcohol verdampen (1 minuut) en voeg het
    water en het bouillonblokje toe, zet het vuur weer hoog en breng het geheel aan
    de kook.
  5. Laat de courgette voor ongeveer 7 minuten gaarkoken.
  6. Voeg de doperwten toe, en kook dit voor een
    minuutje mee.
  7. Zet het vuur uit, en staaf de soep met een
    staafmixer helemaal glad.
  8. Zet het vuur weer aan, en voeg een paar druppeltjes
    peper en tabasco toe om wat meer diepgang in de soep te krijgen.
  9. Voeg de room toe, en breng de soep aan de kook.
  10. Proef
    of de soep op smaak is, voeg anders nog wat zout toe.

Wij aten de courgettesoep met paprika hummus en brood. Het was heerlijk wanen in Arabische sferen met een Frans tintje.

Achtergrond info moeder

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Soepen Tags: Vegetarisch

Vorig bericht: « Paprika hummus
Volgend bericht: Het brood van Ka, El en Em »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.