Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Griesmeelschoteltje uit 1924

5 december 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Griesmeelschoteltje uit 1924

“Wat piept daar toch elke keer”?, vraagt Sieg de vlieg zich af… In een vrije val en met een scherpe bocht, landt Sieg soepel onder de grote roze kast. Op dat moment kijkt Mr Igel hem oververhit aan als hij net een baksel uit zijn oven haalt. ‘Piep’ doet het deurtje als de oven weer dicht slaat. De oven van Mr Igel maakt overuren, want er wordt gebakken in zijn keukentje! “Had ik maar een betere oven” verzuchtte Mr Igel “want deze valt van ellende uit elkaar”! “Ik wil…” maar Mr Igel maakt zijn zin niet af… Met een grote flits, onverstaanbaar geweld, rook en kabaal, zwaait er ergens anders een deur open en rent Mr Igel voor zijn leven “IEP” brengt hij nog uit voordat hij weg holt uit zijn keukentje…

Griesmeelpudding uit 1924 Wedstrijdfoto ‘Win een oven met Van Boven’[/caption]

Serveeroptie: Appel/dadel chutney

Serveer de het griesmeelschoteltje uit 1924 met een appel/dadel chutney.

Appel-dadel chutney

Ingrediënten voor 1 liter chutney
  • 1 lik boter
  • 1 kilo zure appels, Granny Smith
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 stukje gember ter grootte van een duim, geschild en fijngehakt
  • 1,5 DL rum
  • 2 DL water
  • 1 kaneelstukje
  • 1 steranijs
  • 300 gram ontpitte gedroogde dadels, klein gesneden
  • 150 gram bruine rozijnen
  1. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin de appelblokjes samen met de suiker en de gember even rondom aan.
  2. Blus het af met de rum,  giet het water erbij en breng met het kaneelstokje en steranijs aam de kook en laat dit voor 15 minuten langzaam pruttelen.
  3. Vul 4 schone jampotten met de chutney en draai de deksels erop. De chutney kan zo zeker een maand of 2 worden bewaard. Lekker voor bij een nagerecht, pudding of als extra’tje voor in de yoghurt!

Disclaimer: De inhoud van deze blog  is door ons samen bedacht, bereid en vormgegeven. Bregje & Gertrude 

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Samhain (winter), Toe & zoet

Vorig bericht: « Chocky mountains
Volgend bericht: Drankje voor het slapen gaan »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.