Tot groot onbegrip van de rest van de familie, koos ik altijd champignonsoep op mijn verjaardag. Wie weet krijgt deze soep bij hen een herkansing…
Bregje
Ingrediënten
– 1 ui fijn gesnipperd
– 1 teen knoflook fijngesneden
– 250 gram champignons
– 25 gram boter
– 1 eetlepel (spelt/tarwe) bloem
– 1 liter kippenbouillon
– flesje kookroom
Bereiding
1. Fruit op een laag vuur de ui en knoflook.
2. Voeg champignons toe en bak zo’n 5 minuten mee zodat alles goed zijn smaak kan afgeven.
3. Roer met een eetlepel bloem door het mengsel. Laat even garen en blus af met de kippenbouillon. Breng op smaak met peper en zout mocht je dit lekker vinden en last but not least… Maak de soep af met een briesje peterselie!
4. Oeps
5. Na het toevoegen van de bouillon kan de kookroom toegevoegd worden.
Geef een reactie