Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Goddelijke karamelsaus

24 oktober 2020 By Gertrude Reageer

Goddelijke karamelsaus

Dit recept leerde ik tijdens mijn koksopleiding. Deze karamelsaus gebruikten wij in het restaurant standaard om de desserts te garneren. En nu maak ik deze karamelsaus zo nu en dan voor feestelijke gelegenheden. Als je bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs serveert en je zet een schaaltje met zelfgemaakt karamelsaus ernaast, kan je wel raden dat dit de hele sfeer doet veranderen. Én met een toef slagroom is het nog lekkerder!

Oh ja, dit recept is super simpel om te maken! Daar heb je geen koksopleiding voor nodig!

Ingrediënten
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
Bereidingswijze
  1. Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat deze langzaam op laag vuur smelten zonder dat de suiker aanbrandt. Dit duurt overigens wel even.
  2. Als alle suiker is gesmolten, doe je voorzichtig de slagroom bij de suiker en laat je ook weer heel langzaam de gesmolten suiker oplossen in de slagroom. Pas op de saus kan overkoken als je niet oplet.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades, Toe & zoet Tags: Kerst

Vorig bericht: « Kip met kardemomrijst
Volgend bericht: Saaksumse appelmoes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.