Dit recept leerde ik tijdens mijn koksopleiding. Deze karamelsaus gebruikten wij in het restaurant standaard om de desserts te garneren. En nu maak ik deze karamelsaus zo nu en dan voor feestelijke gelegenheden. Als je bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs serveert en je zet een schaaltje met zelfgemaakt karamelsaus ernaast, kan je wel raden dat dit de hele sfeer doet veranderen. Én met een toef slagroom is het nog lekkerder!
Oh ja, dit recept is super simpel om te maken! Daar heb je geen koksopleiding voor nodig!
Ingrediënten
- 300 gram witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
Bereidingswijze
- Doe de suiker in een pan met dikke bodem en laat deze langzaam op laag vuur smelten zonder dat de suiker aanbrandt. Dit duurt overigens wel even.
- Als alle suiker is gesmolten, doe je voorzichtig de slagroom bij de suiker en laat je ook weer heel langzaam de gesmolten suiker oplossen in de slagroom. Pas op de saus kan overkoken als je niet oplet.
Geef een reactie