Iets landt met een zachte plof op de rand van het bed van Mr Igel. Een grote zwarte hoed komt al draaiend tot stilstand. Met een ruk opent Mr Igel zijn bruine ogen: “droom ik of is dit werkelijkheid”? In de verte hoort Mr Igel een trompet schallen. “Kerst, ik hoor Kerst aankomen”! roept Mr Igel. Vanuit de warme oven stijgen versgebakken kerststerren op en knappen als zeepbellen boven het hoofd van Mr Igel uit elkaar. “Ik proef dat Kerst eraan komt” lacht Mr Igel likkebaardend van de gouden sterrenstof. Vlugt wipt Mr Igel uit bed en vol verbazing ziet hij zijn vrienden druk in de weer in zijn feestelijk versierde keuken. “Fijne Kerst, Mr Igel” en uit de grote zwarte hoed wipt een klein bruin konijntje…
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 4 konijnenpoten
- Peper en zout
- Flesje donker bier
- Scheutje azijn
- Bloem
- 1 grote ui, gepeld en halveert
- 1 sjalot, gepeld en halveert
- 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd
- Takje tijm
- 3 laurierblaadjes
- 3 gekneusde jeneverbessen
- 100 gram spekblokjes
- 50 gram roomboter
ZO BEREID JE het kanibalen festijn
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Wrijf de konijnpoten in met peper en zout.
- Marineer het konijn voor tenminste 12 uur in het bier, azijn, sjalot, knoflook, ui, royaal tijm, laurier en de jeneverbessen.
- Droog de stukken af met keukenpapier en haal ze door de bloem.
- Bak het spek uit in de helft van de boter.
- Braad samen met het spek het konijn snel aan alle kanten bruin.
- Voeg de ongezeefde marinade toe met wat warm water en laat dit voor een uurtje sudderen.
- Serveer het konijn met het stoofvocht.
Serveer stoofpeertjes, aardappelpuree en spruitjes bij dit festijn!
Geef een reactie