Even voor de duidelijkheid. Genuss rezepten betekent in het Duits zoiets als ‘gezellige recepten’. Dit gerecht is een ode aan de vakantie in Beieren! Het land van bier, Schnitzel, sauerkraut und Kartoffel!
Het gerecht bestaat uit drie Duitse menu-elementen, namelijk uit een aardappelsalade, zuurkool en zelfgemaakte schnitzels. Zo maak je dit echt Beiers hoofdgerecht voor vier personen.
Kartoffelsalade
Ingrediënten
- 1 kilo hard gekookte aardappels
- 250 crème fraiche
- 4 a 5 eetlepel mayonaise
- 25 gram verse bieslook, gesnipperd
- 1,5 dl azijn
- 3 eetlepels mosterd
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Kook de aardappels gaar, laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes of blokjes.
- Doe de aardappels in een kom en vermeng dit met de créme fraîche, mayonaise, mosterd en azijn.
- Snipper de bieslook en vermeng dit door de salade.
- Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Laat je de salade voor een nachtje staan, dan trekken alle smaken in de aardappel zo is de salade nog lekkerder!
Sauerkraut
Smoor de zuurkool voor ongeveer 25-30 minuten met wat water, appelsap en vier jeneverbessen.
Schnitzel
- 4 kippendij filets
- Bloem
- 1 losgeklopt ei
- Paneermeel
- Sla met een deegroller de kippendijen plat.
- Wentel de dijtjes door de bloem, en klop deze vervolgens weer af zodat er een dun bloem laagje overblijft.
- Wentel de dijtjes nu door het losgeklopte ei, en vervolgens door het paneermeel.
- Bak de Schnitzels in roomboter gaar en krokant!
Köstlich!
Geef een reactie