Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Gekonfijte sinaasappelschil

7 december 2020 By Gertrude Reageer

Je kan een beetje gekonfijte sinaasappelschil toevoegen bij gevulde speculaas, je kan het in je thee doen, maar eigenlijk is het bedoeld als garnituur voor bij een dessert. Het bittertje wat je proeft bij is zo speciaal van smaak, dat je maar een minimale hoeveelheid schil nodig hebt voor een groot uitroepteken! Twee a drie schilletjes is echt voldoende.

En nog een fijne bijkomstigheid; met het maken van sinaasappel konfijt geef je je hele huis is een heerlijke kerstgeur!

Ingrediënten
  • 4 sinaasappels (liefst biologische)
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 200 ml water
  • 1 zakje vanille suiker
  • scheutje Grand Marnier (optioneel)
De zelfinvulbare weekplanner
Bereidingswijze
  1. Was de schil van de sinaasappels goed schoon!
  2. Snijd de sinaasappels met een scherp mes in, en snijd zorgvuldig de schil van de vrucht.
  3. Snijd de schil in fijne dunne reepjes.
  4. Doe wat water in een pannetje, en blancheer voor 2 minuten de schillen.
  5. Gooi het water weg, en blancheer nogmaals de schillen voor 2 minuten.
  6. Giet de schillen af en gooi het water weg.
  7. Doe de suiker, de 200ml water, vanillesuiker en de Grand Marnier in een pan. Voeg de schillen toe en zet de kookwekker op 30 minuten.
  8. Als de kookwekker is gegaan zet je het vuur af, en laat je het een nachtje afkoelen in de pan.
  9. De volgende ochtend proef je eerst eens, daarna zoek je een gezellige pot op waar je de sinaasappel konfijt in bewaard.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Samhain (winter), Toe & zoet Tags: Kerst

Vorig bericht: « Pandoro
Volgend bericht: Mispelgelei »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.