Dit zelf bedachte recept is eigenlijk een mix van de Yummy Scrummy Carrotcake en de Courgette- noten cake van Yvette van Boven. Bregje bakte beide cakes en aangezien alle foto’s en recepten langs mijn neus en ogen gingen, raakte ik zo verlekkerd dat ik besloot ook eens de bak- schoenen aan te trekken. Ik bedacht me dat een je net zoals een quiche ook een prima een cake kan maken met een restjes groenten en noten. En ja, het leverde een heerlijke cake op met wintersmaken, en dat in de zomer. Niets mis mee toch?
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- Snuf zout
- 150 gram lichte basterdsuiker
- 1 eetl. kaneel
- 1 courgette, gewassen en met schil geraspt.
- 140 gram wortelen, geschild en geraspt.
- 100 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt.
- 150 gram rozijnen, geweld in lauw water
- 3 eieren
- 1 DL zonnebloemolie
- Rasp en sap van 1 citroen
- 1 flinke eetlepel honing
Zo maak je de cake
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de cakevorm (ik gebruikte een tulband) in met wat olie of boter.
- Zeef het bakmeel met het zout, de basterdsuiker en de kaneel in een grote kom. Voeg de geraspte courgette, wortel, de rozijnen, walnoten, honing, citroenrasp en sap toe en meng dit alles goed.
- Klop de eieren met de zonnebloemolie in ene kan en giet die al roerend met een spatel bij de overige ingrediënten. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm of tulband en zet de cake in de warme oven. Bak de cake voor tenminste 75 minuten gaar.
- Bepaal met een satéprikker de gaarheid. Is de satéprikker droog, dan is de cake gaar!
Geef een reactie