Ingrediënten voor 4 personen
- 50 gram roomboter
- 900 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
- 25 gram bloem
- 3 DL melk
- Versgeraspte nootmuskaat
- 2 eieren
- 2 eetlepels crème fraîche
- 40 gram broodkruim
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verhit de helft van de boter in een ruime pan en doe er de spinazie bij. Roer hem om tot de spinazie slinkt. Strooi er wat zout en peper over en leg de deksel op de pan. Stoof de spinazie 5 minuten en giet dan het vocht af en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Maak een bechamelsaus door eerst de rest van de boter te verhitten in een steelpan, daar de bloem door te roeren en deze een minuut te laten garen op laag vuur. Roer dan geleidelijk de melk erdoor. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en noodmuskaat. Roer als de saus is afgekoeld de eieren en de crème fraîche erdoor.
- Meng de saus met de spinazie en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi er een dun laagje broodkruim over.
- Besprenkel het geheel met olijfolie en bak het voor 20 minuten af.
- Verwarm tot slot de grill op de hoogste stand en grill de broodkruim totdat hij lichtjes bruin is geworden.
Ps. wist je dat de spinazie heel goed te vervangen is door snijbiet? Ook heel erg lekker!
Geef een reactie