Dit recept van feestelijk konijn maakte vroeger onze moeder klaar voor het kerstdiner. De heerlijke geur die vrijkomt tijdens het stoven, brengt me gelijk weer terug naar mijn kindertijd. Een tijd vol warme herinneringen. Naast dat dit gerecht pure nostalgie met zich meedraagt, is het echt een feestelijk recept. Konijn is vaak in de maanden voor kerst al te koop bij de supermarkt. Mocht je het zien, koop het dan alvast en doe het in de diepvries. Zo ben je er zeker van dat je echt iets feestelijks op tafel hebt staan tijdens de feestdagen. En misschien krijgt de heerlijke geur bij jou ook wel een betekenis?
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 konijnenpoten
- Peper en zout
- Flesje donker bier
- Scheutje azijn
- Bloem
- 1 grote ui, gepeld en halveert
- 1 sjalot, gepeld en halveert
- 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd
- Takje tijm
- 3 laurierblaadjes
- 3 gekneusde jeneverbessen
- 100 gram spekblokjes
- 50 gram roomboter
Zo bereid je de konijn
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Wrijf de konijnpoten in met peper en zout.
- Marineer het konijn voor tenminste 12 uur in het bier, azijn, sjalot, knoflook, ui, royaal tijm, laurier en de jeneverbessen.
- Droog de stukken af met keukenpapier en haal ze door de bloem.
- Bak het spek uit in de helft van de boter.
- Braad samen met het spek het konijn snel aan alle kanten bruin.
- Voeg de ongezeefde marinade toe met wat warm water en laat dit voor een uurtje sudderen.
- Serveer het konijn met het stoofvocht.
- Mmmmmm…
Geef een reactie