Keukendipje
Het klopt, momenteel zie je weinig recepten vanuit uit mijn keuken komen. Op een of andere manier merk ik dat ik last heb van een soort van ‘keukendipje’. Ik ben inspiratieloos, en weet niet wat ik moet koken. Kortom, ik wacht maar weer rustig af wanneer in weer een bezieling krijg. En hopelijk is dit weer het begin?
Wel krijg ik ondertussen zo’n twee keer in de week foto’s doorgestuurd van mijn zus Bregje met de meest lekkerste baksels! Dan denk ik wel eens, waar haar je altijd maar de zin vandaan om altijd maar te bakken. Als ik haar dan wijs op baktalent, zegt ze, ‘Truus, jij kan écht, jij kan echt goed koken!
Zulke woorden hielpen me afgelopen week toch om de Italiaanse kookbijbel De zilveren lepel eens tevoorschijn te pakken. Die bijbel heeft me al vaker doen verassen. Ik was namelijk compleet overweldigd door de heerlijke smaak van Aubergine risotto of ook al voor jaren een regelmatig-op-tafel-terugkerend-recept Spaghettini met knoflook en chili.
En nu heb ik met de farfalle mijn keukendipje mss aangepakt én weer een vondst opgedaan! Ik zou zeggen, probeer hem eens uit! Echt lekker!
Gertrude
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gerookte bio pancetta
- 1 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 200 ml slagroom
- 350 gr farfalle
- 25 gr parmezaan, vers geraspt
- zout
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een pan, doe er de pancetta en chilipeper bij en bak alles in 5 minuten op niet te hoog vuur lichtbruin.
- Voeg de tomaten met zout en peper naar smaak toe en laat alles 25 minuten op laag vuur pruttelen.
- Roer er de room door en laat de saus in 5 minuten op heel laag vuur binden.
- Kook intussen de farfalle in een grote pan water met zout beetgaar.
- Laat alles uitlekken en doe de farfalle bij de saus en verhit alles nog 30 seconde al roerend.
- Bestrooi het gerecht met kaas en dien het op!
Geef een reactie