Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Farfalle ai funghi

25 januari 2021 By Gertrude 1 Reactie

Farfalle ai funghi

Ik ben een gelukkige bezitter van een Sligro pas. Ondanks dat wij praktisch naast de Sligro wonen, was het Bregje die me bewust maakte van deze bevoorrechte positie. Bregje is van ons twee de speurneus, zij speurt alle blogs af om zo informatie te vergaren. Zo tipte ze me over de goede kwaliteit olijfolie die ze bij de Sligro verkopen. En ik moet toegeven, de olijfolie is inderdaad zo goed dat ik deze sindsdien gebruik. Net zoals Bregje, en mijn moeder…   

Zelf haal ik mijn informatie uit de praktijk, en door mijn koksachtergrond, wist ik dat gedroogde paddenstoelen echt een prima vervanger zijn, voor als de verse variant niet beschikbaar is.

Bregje zoefde dus met de Sligro kar naar de afdeling oliën en azijnen terwijl ik even een stop maakte bij de droogafdeling. Het is toch heerlijk om ook op zo’n manier van elkaar te leren?  

Ps. Funghi betekent paddenstoel in het Italiaans!

Beviel de pasta farfalle? Probeer dan ook eens Farfalle met pancetta!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • Grote hand gedroogde eekhoorntjesbrood & boleten
  • 250 gram tomaten uit blik
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 350 gram farfalle
  • 25 gram parmezaan
Bereidingswijze
  1. Wel de gedroogde paddenstoelen voor 20 minuten in lauw water.
  2. Verhit de olie in de pan, doe er de fijngehakte paddenstoelen bij en bak ze 10 minuten op laag vuur; af en toe even roeren.
  3. Voeg de tomaten met hun vocht en zout en peper naar smaak toe.
  4. Laat alles 45 minuten pruttelen, haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.
  5. Kook intussen de farfalle in een grote pan met water en zout beetgaar, laat ze uitlekken en schep ze in een warme schaal.
  6. Schep de paddenstoelensaus overheen, bestrooi met de kaas en serveer direct.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten Tags: De Italiaanse keuken

Vorig bericht: « Recept for a perfect average day
Volgend bericht: Aardappelen op z’n Italiaans »

Lees Interacties

Reacties

  1. A zegt

    25 januari 2021 om 19:23

    mmm lekker! dit recept durf ik wel aan om zelf te maken. En leuk dat ‘Mijn kookschrift’ daar staat. Ik dacht even dat het die van mij was, waar ik overigens erg blij mee ben.

    Erg leuke website, ik blijf genieten van mr. Igel en de lekkere recepten.

    Hartelijke groet,

    A

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.