Het recept van deze eiersalade is afkomstig van de moeder van mijn vriendin ’s beste vriendin. Uhh… ja. Hoewel cognac in het originele recept ontbrak, besloot ik net zoals bij cocktailsaus een paar druppeltjes toe te voegen. En ook hier verrichte zich een wondersprongetje op je tong, dat is lekker! Het hoeft dus niet, maar een aanrader is het wel! Ik maakte deze salade vaak voor op een toastje of als broodbeleg voor tussen de middag! Heerlijk!
Ingrediënten
- 4 eieren, hardgekookt en gepeld
- 3 a 4 eetlepels mayonaise
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl cognac
- Peper en zout
Zo maak je de salade
- Doe de mayonaise in een ruime schaal en slap deze af met water, zodat de mayonaise de dikte heeft van een saus.
- Voeg de kerrie toe aan de mayonaise en roer dit totdat het is opgenomen.
- Voeg de ui en cognac toe.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de eieren zowel in de lengte als in de breedte met de eiersnijder, en voeg deze toe aan de saus.
- Voila, klaar is kees!
Geef een reactie