
In Vasse, een klein plaatsje dicht bij Almelo, is het opleidingscentrum gevestigd. Deelnemers worden verwend met gezonde maaltijden. Deze salade is vernoemd aan dat opleidingscentrum wat helaas niet meer bestaat.

Ingrediënten voor 2 personen
- 1 Romaine sla, in grove stukken gesneden
- Klein blikje linzen
- 5 cherry tomaatjes
- ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- ½ courgette, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- ½ Rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- ½ Aubergine, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- 1 eiwit, losgeklopt
- Bloem
- 1 rolletje geitenkaas
- 100 gram Serranoham, gehalveerd (optioneel)
- Olijfolie
- Mazzetti Aceto balsamico di Modena
- Peper en zout
- Citroen, gewassen

Bereidingswijze
- Bak de groenten op hoog vuur aan, totdat de
courgette bruin gaan kleuren. - Doe de sla en de linzen in een schaal
- Doe de komkommer en de cherry tomaatjes bij de
sla en linzen, en vermeng dit. - Snij de geitenkaas in plakken van 1.5 cm
- Zet een pan op het vuur en laat daarin zachtjes
wat boter smelten. - Haal de geitenkaas eerst door het eiwit en
daarna door de bloem en bak deze dan zachtjes totdat ze bruin kleuren. - Wikkel de geitenkaas in de Serranoham.
- Schep de gebaken groente op de salade, en leg
daarop de gewikkelde geitenkaas. - Rasp wat citroenschil over de salade.
Zelf zet ik de olijfolie en de balsamicoazijn op tafel zodat iedereen zelf zijn salade kan dresseren. Dit doe ik overigens ook met de peper en zout. Ik serveerde deze salade met een rode paprika hummus en wat stokbrood uit de oven.
Geef een reactie