Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Een Vasse salade

9 maart 2019 By Gertrude Reageer

Een Vasse salade

In Vasse, een klein plaatsje dicht bij Almelo, is het opleidingscentrum gevestigd. Deelnemers worden verwend met gezonde maaltijden. Deze salade is vernoemd aan dat opleidingscentrum wat helaas niet meer bestaat.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 Romaine sla, in grove stukken gesneden
  • Klein blikje linzen
  • 5 cherry tomaatjes
  • ½ komkommer, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • ½ courgette, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  •  ½ Rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  •  ½ Aubergine, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • Bloem
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 100 gram Serranoham, gehalveerd (optioneel)
  • Olijfolie
  • Mazzetti Aceto balsamico di Modena
  • Peper en zout
  • Citroen, gewassen
Bereidingswijze
  1. Bak de groenten op hoog vuur aan, totdat de
    courgette bruin gaan kleuren.
  2. Doe de sla en de linzen in een schaal
  3. Doe de komkommer en de cherry tomaatjes bij de
    sla en linzen, en vermeng dit.
  4. Snij de geitenkaas in plakken van 1.5 cm
  5. Zet een pan op het vuur en laat daarin zachtjes
    wat boter smelten.
  6. Haal de geitenkaas eerst door het eiwit en
    daarna door de bloem en bak deze dan zachtjes totdat ze bruin kleuren.
  7. Wikkel de geitenkaas in de Serranoham.
  8. Schep de gebaken groente op de salade, en leg
    daarop de gewikkelde geitenkaas.
  9. Rasp wat citroenschil over de salade.

Zelf zet ik de olijfolie en de balsamicoazijn op tafel zodat iedereen zelf zijn salade kan dresseren. Dit doe ik overigens ook met de peper en zout. Ik serveerde deze salade met een rode paprika hummus en wat stokbrood uit de oven.

Categorie: Beltane (zomer), Gertrude kookt & Bregje bakt, Salades

Vorig bericht: « Pastel de nata
Volgend bericht: Een betoverend kruidige soep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.