Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Eekhoorntjesbrood pasta

16 mei 2020 By Gertrude Reageer

Sinds de horeca groothandels hun deuren ook hebben geopend voor de normale consument bood dat mij afgelopen week de mogelijkheid om eens te gaan shoppen bij de Sligro.

Zulke groothandels hebben namelijk een heel ander assortiment dan de reguliere supermarkt. De producten zitten vaak in een groot verpakking en zijn daarnaast vaak wat exclusiever. En laat ik daar nu net van houden!

In mijn winkelmandje bevond zich een mega pot met gedroogde eekhoorntjesbrood. En voor degene die denken dat dit brood is? Nee beste lezer, eekhoorntjesbrood is een paddenstoel. Die in de Italiaanse keuken bekent staat als porcini.

Eekhoorntjesbrood heeft zo’n heerlijke umami-smaak dat hij met gemak deze pasta kan dragen!

En of zo’n grootverpakking paddestoelen duur is? Valt best mee. Voor de pot gedroogde eekhoorntjesbrood betaalde ik €10,00 en daar kan ik met gemak zeker 25 porties eekhoorntjesbrood pasta van maken. Valt dus reuze mee!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen hele knoflook
  • 35 gram gedroogde eekhoorntjesbrood & boleten (te koop bij de Sligro)
  • 1 blikje tomaten uit blik, uitgelekt en fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bladpeterselie
  • 350 gram maccheroni
  • 1,5 DL slagroom, ongezoet
  • Parmezaan
  • Peper en zout

Voorbereiding

Laat het eekhoorntjesbrood voor ruim 20 minuten wellen in lauw water.

Bereidingswijze

  1. Giet het vocht af van de paddenstoelen. Vang het vocht op om de maccheroni in te koken.
  2. Verhit de boter en olie in ene pan.
  3. Doe er de knoflook en de paddenstoelen bij en bak ze 5 minuten; roer af en toe.
  4. Doe er de tomaten met zout en peper naar smaak bij, dek de pan af en laat alles ongeveer 20 minuten pruttelen.
  5. Haal de knoflook eruit, gooi deze weg en roer er de peterselie en slagroom door.
  6. Kook intussen de maccheroni in een grote pan met het welvocht en wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en roer ze door de saus.
  7. Rasp de Parmezaanse kaas over de maccheroni.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Lughnasadh (herfst) Tags: De Italiaanse keuken, Vegetarisch

Vorig bericht: « Italiaanse ciabatta
Volgend bericht: Pizza Calzone »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.